maanantai 28. marraskuuta 2016

Mitä mulle kuuluu

Nonniin. Mistähän sitä alottais... Siitä on about ikuisuus ku oon viimmeks kirjotellu. Ei oo jotenki vaa tullu kirjotettua. Plus että ei oo oikein ollu konetta millä kirjottaa, ku se mun vanha ei toimi oikein mitenkään päin, ja puhelimella tai tablella en tosiaan jaksa alkaa yrittää ees mitää pitempää tekstiä.
 Mut joo. Mitä mulle kuuluu nykyään?.. No ööh. Asun Seinäjoella, tälläsessä solukämppä/yhteisö tyyppisessä asumisyksikössä, joka on mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Oon asunut tääl elokuusta asti. Mä tykkään kyl asua tääl ihan. Ohjaajat on suurimmaks osaks mukavia, ja muitten asukkaitten kans tuun ihan hyvin toimeen. Oon oppinu tääl arvostaan tosi paljo omaa rauhaa ja tilaa. Tää vajaa neljä kuukautta mitä oon tääl asunu, on kyl ollu tosi jees. Alunperinhän mun piti muuttaa jo heinäkuun alussa, mutta tuli pari muuttujaa:|..
Juhannuksena kävi sellanen onnettomuus, että mun jalka (vasen) jäi bussin renkaan alle. Se sit murskautu aika kunnolla, ja olin sairaalassa aika pitkään. Kaks ulommaisinta varvasta amputoitiin. Siitä alkoi sit pitkä toipuminen, ja erilaiset hoitotoimenpiteet jotka jatkuu edelleen. Nyt ollaan kuitenkin jo voiton puolella (ainaki toivottavasti!).  Kepeillä edelleen kuljen, mut pyörätuolista oon päässy kokonaan eroon. Ja pystyn kyl jonku verran kävellä ilman keppejäki.

Mitäs muuta. Noo, siskot käy ny molemmat vikaa luokkaa omalla asteellaan. Ama yläasteen viimmestä, eli on ysillä, ja Santra ala-asteen vikaa, eli on kutosella. Selena on Tampereella, sitä en oo nähny pitkiin aikoihin. Luca on nyt vajaa 11 kuukautta, ja just oppinut kävelemään. Se on kyllä sellanenki vili vilperi, jonka perässä saa koko ajan juosta. Mut on se niin sulonen ja rakas pakkaus.

Ja niin. mä seurustelen nykyään. Mulla on maailmasta ihanin tyttöystävä, Ilona. Ollaan oltu nyt joku 3 ja puoli kk yhessä. Ilona asuu muualla, joten nähään vaan viikonloppuisin. noin yhen - kahen viikon välein. Joko mä meen sinne, sen luo, tai se tulee mun luo Seinäjoelle, tai sit mennään yhessä Kauhajoelle. Nytkin tultiin tänään Kauhajoelta, ku oltiin siellä mun tädin synttäreillä, ja sit oltiin viel yks yö mun porukoilla. Ja sit se lähti tänään ajeleen kotiin.
 Mä oon kyllä niin onnekas. Ilona on niin ihana ihminen, ja niin oikea mulle.  Se on kiltti, huomaavainen, hyväsydäminen, se välittää musta oikeesti, jaksaa katella mua vaikeimpinaki päivinä, ja mä voin luottaa siihen täysin. Mä oon tosi onnellinen. Mä rakastan sitä oikeesti. Paljon.


Kaikki mun läheiset ja mun perhe on ottanu sen tosi hyvin vastaan. Äiti oli aluksi vähän nihkee, mut kai se tarvi vaan aikaa sulatella asiaa. Nyt se on jo ihan ok. ja tulee Ilonan kanssa toimeen ihan hyvin.
 Ja mo siis, Jari tai sen puolen sukulaisethan nyt ei tiedä että mä seurustelen tytön kanssa. Paitsi mun serkku, ja ehkä toinen. Se mua aika paljon jännittää, et mitäs sit ku ne saa tietää. Niitten reaktio ku tuskin on kauheen positiivinen. Ne ei varmasti oo mitenkään iloisia mun puolesta tai mitään :'D.

Ja siis Kauhajoella ollessa mua onki vähän jännittäny et ketä kaikkia meiät näkee, ja et ketä tulee vastaan. Kyllähän mun omat kaverit siis kaikki tietää. Mut ne kaikki muut, jotka vois mahollisesti puhua eteenpäin, ni oon vältelly parhaani mukaan. Ainakaan viel ei oo tullu mitään ongelmia (*koputtaa puuta*).

Tällä hetkellä mun elämä ja arki koostuu siis siitä, että oon viikot Seinäjoella kämpillä, keskityn jalan kuntoutukseen ja arjen sujumiseen. Sit on toki noi haavahoidot ja psykan käynnit yms. Viikonloput sit oon yleensä Ilonan kans, joko täällä, sen luona tai Kauhajoella.
Ja koska oon nii joulu-ihminen ku vaa voi olla, oikein kunnon true joulufani, nii ootan tietty jo joulua tosi kovaa. Mulla on oma huone joulukuosissa ollu jo jonku aikaa:D. Mut on ollu ihana sisustaa sitä sillei niinku ite on halunnu. ja hankkia ite valot ja verhot yms.
Ja oon tietty hankkinu jo suurimman osan joululahjoista. Oikeestaan kaikki on vissii hoidossa. Tulossa ainakin. Suurin osa odottaa jo paketeissaan jouluaattoa:).Joulun ja uudenvuoden jälkeen mun arki muuttuukin aika lailla. Mulla alkaa nimittäin koulu.
Alan opiskella sosiaali- ja terveysalaa, eli tuleva lähihoitsu täälä!:)
Mua jännittää aika paljon. Se, että jaksanko mä vielä sitä arkea, ja että kestäähän mun psyykkinen kunto. Mutta eipä noita asioita tiedä jos ei kokeile:).

Raha-asiat mua vähä stressaa, ku ne on nii sekavia, enkä tiiä paljo mun pitää maksella sossuun ja kelaan takasi yms.. Tosi rasittavaa:|.

Mut en jaksa nyt stressata sitä. Nautin siitä, että saan vaan olla, levätä, ja viettää aikaa täällä mun kavereiden kanssa. Oon ystävystyny muutaman muun asukkaan kanssa, ja tullaan aika hyvin toimeen. Nää tytöt on tosi mukavia:).
 Joulun odotus jatkuu, torstaina onki jo 1. päivä joulukuuta, vähä kivaa!:)


Mutta että sellaasta. Palaillaan, moikka!
 <3: Natsku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti